راهنمای خرید دستگاه DVR

دستگاه هاي DVR با توجه به المان هاي متفاوتي بررسي مي شوند. در اين مطلب به معرفي و بررسي اصلي ترين اين المان ها مي پردازيم:

نوع سيستم دستگاه

در گذشته تنها يک سيستم مداربسته آنالوگ وجود داشت (سيستم آنالوگ تيوي لايني) و تمامي دستگاه هاي DVR با هم همخواني داشتند. به علت محدوديت هاي زياد در دوربين مدار بسته  تيوي لايني نسل هايي جديد از اين سيستم (HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHD) به بازار معرفي شد و تا حدودي انتخاب اين دستگاه ها پيچيده تر کرد.

تمامي انواع دوربين هاي تيوي لايني با انواع DVRهاي تيوي لايني همخواني دارند. نکته اصلي اينجاست که در هر يک DVRهاي نسل جديد تنها دوربين هاي همين نسل را پشتيباني مي کنند. براي مثال شما نميتوانيد دوربين مدار بسته با تکنولوژي HDCVI را به DVR با تکنولوژي HDTVI متصل کنيد.
تعداد کانال تصوير و صدا

تعداد کانال هاي تصوير مشخص مي کند دستگاه DVR شما قابليت پشتيباني از چند دوربين را دارد. معمولا DVRها با با تعداد کانال 4، 8، 16 و 32 توليد مي شوند. براي پشتيباني از تعداد دوربين هاي بيشتر در سيستم آنالوگ از چند DVR به صورت هم زمان استفاده مي شود. روش مرسومي براي افزايش تعداد کانال يک DVR وجود ندارد پس در صورتي که ممکن است در آينده نزديک اقدام به افزايش تعداد دوربين کنيد حتما از DVR با تعداد کانال مناسب استفاده کنيد.

کانال هاي صدا نيز امکان ضبط صدا را براي شما روي دستگاه فراهم مي کنند. بسياري از انواع DVRها تنها از يک ورودي صدا برخوردارند. در صورتي که به تعداد زيادي ميکروفن در محل خود نياز داريد در انتخاب دستگاه دقت کنيد.
رزولوشن و تعداد فريم ضبط دستگاه

دستگاه هاي DVR در روزولشن و تعداد فريم ضبط محدوديت دارند. طبيعتا هرچه اين دو عامل قوي تر باشد شما به دستگاه پيشرفته تري نياز خواهيد داشت که احتمالا هزينه بر تر نيز خواهد بود.

روزولشن ضبط و تعداد فريم در دستگاه هاي با قابليت متوسط به نوعي داراي يک رابطه عکس هستند. به معنا که ممکن است دستگاه در روزولشن هاي بالا با تعداد فريم کمتر از طبيعي ضبط کند. تعداد فريم طبيعي ضبط 25 فريم در ثانيه است. در صورتي که فريم هاي فيلم کم باشد صحنه ها به صورت تصاوير مسلسل ديده مي شوند.

براي مثال ممکن است شما در مشخصات دستگاه DVR مشخصاتي به صورت زير ببنيد:

25fps CIF Resolution Recording

10fps D1 Resolution Recording

در اين حالت دستگاه شما در رزولشن CIF (به نسبت ضعيف) با فريم کامل ضبط مي کند اما در رزولوشن D1 ضبط به صورت 10  فريم صورت مي گيرد.

توجه به روزولشن ضبط و تعداد فريم در انتخاب دستگاه DVR بسيار با اهميت است. به ويژه در صورتي که از دوربين هاي با کيفيت بالا استفاده مي کنيد حتما دستگاهي را انتخاب کنيد که قابليت هاي ضبط بسيار بالايي داشته باشد.
رزولوشن انتقال تصوير

ممکن است در مشخصات دستگاه DVR خود به اصطلاح Dual Stream برخورد کرده باشيد. اين اصطلاح نشان مي دهد که دستگاه شما با دو حالت متفاوت اقدام به تصوير سازي مي کند. حالت اول يا اصلي (Main Stream) براي ديدن تصاوير بر روي خود دستگاه مورد استفاده قرار مي گيرد. حالت دوم يا فرعي (Substream) براي ديدن تصاوير در انتقال تصوير روي موبايل يا کامپيوتر مورد استفاده قرار ميگرد.

توجه داشته باشيد که در صورتي که از انتقال تصوير اينترنتي در ايران استفاده مي کنيد با توجه به سرعت محدود اينترنت بالا بودن روزولشن در حالت فرعي کمک زيادي به شما نخواهد کرد. اما با اين حال اطلاع از جزئيات آن کمک زيادي به شما خواهد کرد.
تعداد هارد ديسک هاي قابل پشتيباني

تعداد هارد ديسک هاي قابل پشتيباني بر روي دستگاه DVR محدود است. در صورتيکه به مدت زمان ضبط زياد نياز داشته باشيد حتما بايد به تعداد و ظرفيت هارد هاي قابل پشتيباني بر روي دستگاه توجه کنيد.

خروجي هاي تصوير

دستگاه هاي DVR معمولا داراي خروجي هاي تصويري مشخصي هستند. اما ممکن است با توجه به نيازتان به نوع خاصي از خروجي تصوير بر روي DVR نياز داشته باشيد. خروجي هاي رايج بر روي DVRها خروجي هاي زير هستند:

    خروجي CVBS: يک خروجي آنالوگ که ميتوان از طريق فيش BNC کابل را به آن منتقل کرد. اين خروجي امکان کابل کشي هاي طولاني براي نمايشگر را به سادگي فراهم مي کند اما از طرفي رزولوشن تصوير خروجي به شدت کاهش پدا خواهد کرد. در دستگاه هاي DVR نسل جديد اين خروجي حذف شده است.
    خروجي VGA: همان ورودي رايج بر روي مانيتورهاست. با استفاده از اين خروجي به راحتي ميتوانيد تصاوير دوربين ها را بر روي مانيتور يا تلويزيوني که داراي اين خروجي باشد ببينيد.
    خروجي HDMI: اين خروجي جديدترين نسل خروجي هاي دستگاه هاي DVR را تشکيل مي دهد که امروزه تقريبا بر روي همه DVRها وجود دارد. خروجي HDMIامکان انتقال با کيفيت صدا و تصوير را به صورت همزمان به وجود مي آورد.